Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μεγαλειώδης εκδήλωση στην Αθήνα στα πλαίσια παρουσίασης των υποψηφίων Δημάρχων ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ !


Φωτό από Himara 2015

Άρωμα νίκης από την Πόλη της Θεάς Αθηνάς την περασμένη Κυριακή για τους υποψήφιους Δημάρχους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, για τους δήμους Χιμάρας,Φοινίκης ,Δρόπολης ,Κονίσπολης.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα τις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 21ης Ιουνίου και την κρισιμότητα τους εφόσον επέλθει πλέον με νόμο η διοικητική διαίρεση ο λεγόμενος ''Καλλικράτης'' συρρικνώνοντας αρκετές κατεξοχήν ελληνικές περιοχές από το ‘’χάρτη’’. Το Ελληνικό Μειονοτικό Κόμμα ΚΕΑΔ παρουσίασε τους υποψήφιους του :για το Δήμο Χιμάρας- Διονύσιος Φρεντης Μπελέρης, Δήμο Δρόπολης -Κώστας Ζήσος, ,Δήμος Φοινίκης -Γιάννης Μπάμπης,Δήμος Κονισπολης- Αναστάσης Γκούντας.

Το παρόν έδωσαν   και  απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Επικρατείας κ.Τέρενς Κουϊκ, ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κωνσταντίνος Μπάρκας, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης , ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ.Άγγελος Συρίγος, ο αντιπρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ.Ευάγγελος Ντούλες, ο πρώην Γενικός Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και τέως Δήμαρχος Χιμάρας κ.Βασίλης Μπολάνος ,παρόντες ήταν πολλοί,  στελέχη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, παράγοντες της τέχνης και των γραμμάτων.

Οι ομιλητές,ο καθείς με τον δικό του μοναδικό μοτίβο και ήθος αναφέρθησαν στον μαρτυρικό μας τόπο όσο και την αναγκαιότητα συσπείρωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ,εστιάζοντας συγκεκριμένα στην ανάδειξη νικητών στο πρόσωπο των τεσσάρων  υποψηφίων  Δημάρχων ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ.

Εν συνεχεία  ο   υπ.   για τον δήμο Φοινίκης Γιάννης Μπάμπης   με την σειρά του   ανέπτυξε  με γλαφυρότητα και σαφήνεια  τις  διδαχές   των  Προγόνων  μας,   ο οποίος με λόγια συγκινητικά ανεφέρθη και κατέληξε  με  μήνυμα, ελπίδας, ενότητος, ανθρωπιάς, πίστης στο  Θεό, αγωνιστικότητας για την διατήρηση της πνευματικής μας ιδιοπροσωπίας και της   Ελληνορθόδοξου ταυτότητος και παράδοσής μας .

‘’Επαναλαμβάνω  με ένα στόμα  και μια  καρδία ” η  ισχύς  εν τη ενώση’’   χρειάζομεθα ,για να δούμε  φως  και καλύτερες μέρες στον πονεμένο  τόπο μας. Σας απευθύνομαι ως ένας από σας. Σας επικαλούμαι από καρδίας. Καυχώμεθα  για τα αγαθά της πατρίδος μας , και προσευχόμεθα για τα Άγια λείψανα των προγόνων μας  ,αξίες όπου επ ουδενί δεν εγκαταλείπω’’ .

Κλείνοντας  ευχαρίστησε θερμά όλους και ιδιαιτέρως το πλήθος  συμπατριωτών και μη που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Hotel Novotel Athenes .Σημειώνοντας ότι σήμερα όλοι μας έχομε αναδειχθεί νικητές ...ξέρετε γιατί ;Γιατί  είμαστε όλοι εδώ μαζί ενωμένοι. Ζήτω ο λαός  της  Εθνικής Ελληνικής  Μειονότητας .Ζήτω ο λαός του νέου δήμου Φοινίκης !


Την σεμνή όσο και μεγαλειώδη  εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Χειμαρριωτών   στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας εν όψει της 21ης Ιουνίου 2015 .Εκδήλωση η οποία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές άψογης οργάνωσης.

1 σχόλιο:

  1. Καλά και ωραία όλα αυτά...Μια επίσημη και και καθώς πρέπει απάντηση στα Αλβανικά υπερεθνικιστικά παραλαλήματα πότε θα 'χουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή